Japonya'da Balık Reyonu


 Öncelikle fotoğraflar için anneme teşekkür ederim :) Japonya'da bir markete gittiğinizde sizi en çok şaşırtabilecek olan şey (fiyatlardan sonra) balık bölümü olacaktır.
Çünkü büyük- küçük her marketin kesinlikle balık reyonu vardır.
 Bence 'denizden babam çıksa yerim' deyişi Japonlara ait olmalı. Denizden çıkan her şeyi yiyorlar. Bizim yosun dediğimize onlar tonlarca farklı şey diyorlar. Sadece yosun çeşitlerini, adlarını öğrenmeniz oldukça uzun sürebilir.




Buraya kadar gördüklerinize 'sashimi' (saşimi) deniyor. Sashimi çiğ balık demek. Evet bu balıklar çiğ olarak tüketiliyor. Ama her balık çiğ yenmez. Bir de  Japonlar sanıldığı gibi balığı sadece çiğ yemez. Tabii sashimi Japon mutfağında çok önemli bir yere sahip.
Peki ben sashimi yiyor muyum? Bazen yiyorum. Ama olmasa aramam. Henüz çok sevdiğim, canımın çektiği bir yemek değil benim gözümde. Ama Yoshi tam bir sashimi canavarı :)


Ahtapot da tabii ki Japon mutfağının olmazsa olmazı!


Karides de tabii ki olmazsa olmazları. Japonya'ya gelmeden önce bu kadar çok çeşidi olduğunu bilmiyordum açıkçası. Ama şunu da söylemeliyim ki benim deniz ürünleri ile aram pek iyi değildir. Burada yaşamaya başladıktan sonra mecbur yiyorum tabii ki. Yoksa hamsi tava ve midye dolmadan ibarettim ben.


Bu da günün tavsiyesi imiş :)
Bu arada sashimiler günlük hatta saatlik satılıyor. Zaten taze olmayan balık asla ve asla çiğ tüketilmez.


 Bunlar da soslanmış balıklar.


 İşte böyle :)

Annem sağolsun diyorum :)

En sevdiğiniz balık nedir? Ben hamsi tava diyeceğim ayıp olmazsa :)


Shimizu Balık Market için buraya tık tık 

Shimizu Fish Market 2 için buraya tık tık 

Balık Hali için buraya tık tık 

Yeni markette balık show için buraya tık tık 

Tsukiji Fish Market için buraya tık tık 




Posted by
Facebook Twitter Google+